Meny

Menyn

Meny

Vår

Meny

Välkommen till Dolce Catering!

Vi levererar vällagad, traditionell italiensk mat med säsongens bästa råvaror.

Boka Catering

 

Bufféer

Boka Catering Nu

Boka Catering Nu

Finger Food

 

Klassisk

Italiensk Finger Food

När ni vill bjuda på härlig Italiensk tilltugg tillsammans med lite bubbel så är vårat urval av finger food ett utmärkt val.

Vegetarisk och Vegansk buffé

 

Vegetarisk och vegansk

Meny

Vår meny är inspirerad från det klassiska italienska köket med säsongens bästa råvaror. Kontakta oss om du behöver hjälp med att sätta ihop en meny för speciella tillfällen. Vi kan även leverera gröna smoothies i samarbete med smoothiesrecept.se

 

Boka Catering

Italienska Wraps

Italienska

Wraps

Ciabatta

Italiensk

Ciabatta

Gourmetpizza

 

Pizza

Catering

Beställ Catering

 

NÅGRA BEGREPP ATT HÅLLA KOLL PÅ

Antipasti – Små rätter, ganska likt vår svenska ”förrätt” eller ”tilltugg” man äter vid bordet. Antipasti består oftast av ett lättare mål att börja måltiden med och ur de klassiska böckerna om italiensk mat är ostar, kurerat kött, oliver och grönsaker med olivolja nästan alltid på menyn. En klassiker som de flesta känner till och går hem är en bruschetta, italienskt lantbröd rostat i olivolja med färska tomater, vitlök och basilika. Eller kanske en tallrik med räkor, salami och parmaskinka?

Primi Piatti – En lättare men ändå stadig måltid innan huvudrätten. Denna rätt består oftast av en fräsch sallad med pasta, ost och oliver och ger magen en ordentlig uppvärmning inför huvudrätten.

Secondi Piatti – Huvudrätten. Här kommer kronjuvelen i den italienska middagen och denna rätt kan bestå av nästintill vad som helst från det italienska köket, beroende på vilken region eller årstid menyn har sin inspiration ifrån. Hos oss på Dolce Catering Stockholm varvar vi mellan kycklingpiccata, gratinerad regnbågslax, italienska grillspett eller fina rätter med parmesan och pesto.

Contorni – Sidorätter som serveras med eller efter Secondi Piatti. Ruccolasallad, mozzarella med tomat och basilika eller andra enklare men otroligt smakrika rätter är vanligt som contorni.

Dolci – Efterrätten. Här avslutas middagen med en underbar italiensk efterrätt med inspiration från alla hörnen av Italien. Norra Italiens stolthet Pannacotta med en bär eller kanske en Tiramisu med sitt ursprung från Veneto. Det finns absolut ingen brist på underbara italienska efterrätter att avnjuta som avslutning på en underbar middag.

 

Call Now Button